Zo laat je een kleine keuken groter lijken

Een kleine keuken inrichten? Geen probleem, want met deze handige tips toont de keuken in no-time groter aan.

1. Kies voor lichte kleuren

Met lichte kleuren creëer je meer licht en ruimte in de keuken. Als je bijvoorbeeld witte muren hebt in de keuken, is het slim om voor witte keukenkastjes te gaan in combinatie met een donkerder keukenblad. Door deze combo ontstaat er meer diepte in je keuken en toont de ruimte groter aan. Leg daarbij een lichte vloer, zodat de vloer als het ware een verlengstuk is van de witte muren en je nog meer ruimte creëert.

2. Ga voor een ronde tafel

In een kleine keuken is een ronde tafel veel praktischer dan een vierkante. Je kunt er makkelijker omheen lopen en je houdt meer ruimte over voor de stoelen. Het maakt de keuken ook nog eens gezelliger door de ronde vormen in contrast met de vierkante keukenkastjes.

3. Vermijd keukenkastjes aan de muur

Hangende keukenkastjes zijn handig voor meer opslagruimte, maar nemen zelf ook veel ruimte in beslag waardoor de keuken nog kleiner aanvoelt. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een hogere keukenkast als onderdeel van je keukenblok. Zo heb je toch meer kastruimte en lijken de muren hoger.

4. Plaats handgrepen in de breedte

Door de handgrepen in de breedte te plaatsen in plaats van in de lengte, toont de ruimte breder aan. Mocht je ook kastjes aan de zijkant hebben, dan lijkt de ruimte door deze tip ook langer. Je kunt ook kiezen voor een greeploze keuken waarbij de opening in de breedte is.

5. Zet zo weinig mogelijk spullen op het aanrechtblad

Van keukenapparaten tot kruidenpotjes, berg ze zoveel mogelijk op. Zo houdt je niet alleen meer plek over op het keukenblad om te koken, maar toont de ruimte ook rustiger aan. Plaats alleen de spullen op het aanrechtblad die je vaak gebruikt, zoals een koffiezetapparaat en waterkoker. Daarmee kun je bijvoorbeeld een gezellig hoekje maken door je favoriete kopjes erbij te plaatsen.

Een kleine keuken inrichten hoeft dus niet lastig te zijn!

Op zoek naar meer inspiratie voor je inrichting? Volg @ivyosa.official op Instagram voor stylingstips, interieurtrends en meer.

close
Ivyosa candle with white rose

Get 10% discount on your first order

Sign up to receive the newest Interior Interviews, discounts & product launches

Leave a Reply

Your email address will not be published.