5 ideeën voor meer sfeer in je woonkamer

De woonkamer is een plek waar je Netflix kijkt en chillt of gezellige avonden doorbrengt met je vrienden en familie. Het is daarom belangrijk dat de kamer goed is ingericht, zodat je je er helemaal thuis voelt. Hier vind je 5 tips voor meer sfeer in je woonkamer.

1. Organiseer een pillow party

Kussens zijn de must have voor meer sfeer in je woonkamer. Hou je van symmetrie? Koop dan een paar kussens in hetzelfde formaat en eenzelfde tint. In het geval je woonkamer juist een extra touch nodig heeft, ga dan voor een contrasterende kleur of print. Het is ook helemaal hip om vierkante met ronde kussens te combineren.

2. Rol een tapijtje uit

Voelt je woonkamer vrij kaal aan? Ga dan voor een knus vloerkleed dat bij je bank past qua kleur of print. Tip voor het juiste formaat: kies een kleed dat iets breder is dan je bank zodat de poten erop kunnen staan. Deze hack zorgt ervoor dat je woonkamer groter en ruimer aantoont.

3. Investeer in een unieke koffietafel

Een koffietafel is kan een echte dealbreaker zijn in je woonkamer. Het is belangrijk dat de vorm en het formaat goed bij de rest van de meubels past. Heb je weinig ruimte bij je bank? Kies dan voor één ronde tafel of twee kleine die bij elkaar passen. Door de ronde vorm houd je meer loopruimte over. Genoeg ruimte? Pak dan grootst uit met een mooie vierkante of rechthoekige koffietafel.

4. Creëer gezellige hoekjes

Door een deken casual in de hoek van je bank te leggen heb je al snel een gezellig effect. Ook kun je met een bijzettafel gemakkelijk een cozy corner creëeren. Plaats op het tafeltje een simpel lampje en combineer het met persoonlijke decoraties zoals fotolijstjes en je favoriete boeken.

5. Decoreer voor nog meer sfeer

De ultieme sfeermakers zijn woonaccessoires. Plaats ze in groepjes bij elkaar, combineer bijvoorbeeld vaasjes met waxinelichthouders voor een dynamisch effect. En zoals het woord al zegt, zijn coffee table books erg geschikt voor op de tafel in je woonkamer. Plaats als de kers op de taart een heerlijke geurkaars op de boeken. Een goede keus is de Ivyosa Rich Rose and Sandalwood geurkaars. De kaars ruikt goed en doet goed, want het bevat een stofje dat een antibacterieel effect heeft op de lucht in je woonkamer. Klinkt goed? Shop ‘m hier of via de afbeelding hieronder.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste interieurtips en wooninspiratie? Volg Ivyosa op Instagram en Pinterest.

close
Ivyosa candle with white rose

Get 10% discount on your first order

Sign up to receive the newest Interior Interviews, discounts & product launches

Leave a Reply

Your email address will not be published.